Dan najboljše prakse

Govorci


KNAPP
je tehnološki partner za inteligentno upravljanje verig vrednosti s sedežem podjetja v Avstriji. Skupina KNAPP ponuja celovite sistemske rešitve za področje avtomatizacije in digitalizacije vse od proizvodnje do prodaje. Sodeluje in ponuja storitve širokemu spektru podjetij iz sektorja zdravstva, modne industrije, trgovine in veleprodaje, živilstva in proizvodnje industrije. Leta 2019 so se lastniško povezali s slovenskim podjetjem Epilog d.o.o.


  

Lenka Neuhold je direktorica družbe Mobile Subsidiary (podružnice družbe Knapp AG) in je odgovorna za vse sektorje v skupini Knapp. V podjetju je zaposlena že od 2005, kjer se je najprej zaposlila v prodaji, nato pa napredovala do trenutne pozicije.

     

 

Roman Schnabl dela v podjetju KNAPP že od leta 2005 in ima več kot 10 let izkušenj na področju upravljanja produktov v življenjskem ciklu izdelka. Izkušnje in kompetence ima iz področij strežnih in transportnih sistemov, intralogistike in skladiščnih sistemov, zasnove ergonomskih delovnih mest, robotike, avtomatsko vodenih vozil, digitalizacije in industrije 4.0 (internet stvari, veliki podatki, razširjene realnosti, analitika dobavnih verig, umetne inteligence in strojnega učenja).

     
  Damjan Širca je ustanovitelj in direktor podjetja Epilog d.o.o., ki nudi informacijsko podporo v logistiki. V svoji karieri je prehodil pot od razvijalca do svetovalca za informacijske rešitve v skladiščih, proizvodnji in transportu. Epilog deluje na mednarodnih trgih že 32 let in zaposluje 60 ljudi. Epilog je od leta 2019 v večinski lasti Knapp AG, ki je eden vodilnih ponudnikov za avtomaziracijo e-commerce skladišč.
     
  Sonja Špoljarić, izvršna direktorica za področje kadrov BSH Adriatic East Regije, BSH Hišni aparati Nazarje: predsednica strokovnega sveta za kadre pri GZS, članica UO Slovenske kadrovske zveze, HR managerka leta 2013, univerzitetna diplomirana pravnica z dolgoletnimi izkušnjami na področju razvoja kadrov in kadrovskih strategij. Z največjim veseljem pa pomaga ustvarjati ustrezno organizacijsko kulturo za razvoj voditeljstva ter graditi na prizadevanju biti boljši vodja za svoje zaposlene. Doma je poročena, mati treh odraslih otrok in ponosna babica petih vnukov.
     
  Brigita Gajšek je zaposlena na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru od leta 2007. Fakulteta za logistiko je edina fakulteta v Sloveniji specializirana za logistiko, ki je postavila logistiko na zemljevid znanstvenih disciplin. Pred tem je bila več let zaposlena v kovinsko predelovalni industriji. Trenutno raziskuje na področju intralogistike, kjer prispeva v teoriji in praksi k prenavljanju procesov in kombiniranih delovnih mest človek-stroj v smeri industrije 4.0 z upoštevanjem časovne in energetske učinkovitosti kot tudi ergonomije. Je članica Slovenskega logističnega združenja in podpredsednica Slovenskega združenja za projektni management. Aktivno sodeluje z gospodarstvom v skupinah s študenti kot tudi samostojno. Študentom poleg načrtovanja intralogističnih sistemov predava tudi projektni management po tradicionalnem in agilnem pristopu
     
  Mag. Matjaž Čemažar je direktor podjetja Domel d.o.o. in predsednik uprave Domel Holding d.d., prav tako pa je aktiven član upravnega odbora Zbornice elektronske in elektroindustrije pri GZS. Podjetju Domel se je kot prejemnik štipendije pridružil že leta 1996, vrsto let pa je bil v podjetju tudi vodja razvoja.
     
  Jure Thaler je direktor razvoja v podjetju LOTRIČ Meroslovje, kjer je zaposlen od leta 2007. Odgovoren je za zakonsko meroslovje, s svojim strokovnim vodenjem pa pokriva sledeča področja: temperatura, vlažnost, tlak, hitrost plinov, moment, oprema pod tlakom in pregledi vozil po ATP sporazumu.  Kot strokovnjak za področje merjenja deluje v okviru Meroslovne Iniciative Slovenije na področju dobrih praks v farmaciji (GXP). Odgovoren je za vsebinski razvoj pametnega nadzornega sistema EXACTUM za samodejni nadzor okoljskih parametrov, ki je podjetju LOTRIČ Meroslovje omogočil uspešen prodor na tuje trge. Tako kot celotna skupina LOTRIČ Metrology tudi Jure Thaler verjame, da dajemo pospešek vašemu razvoju. MI MERIMO. VI RASTETE.
     
  Janez Panter je Production IT inženir pri Yaskawa Europe Robotics v Kočevju, deluje na področju avtomatizacije, digitalizacije in prediktivnega vzdrževanja. Entuziast industrijske elektronike tako strojnega kot programskega dela, s čimer vedno želi poenostaviti delo, ga dvigniti na višji nivo in s sodelavci razvijati enostavnejši, naprednejši in boljši jutri.
     
   

Erih Arko, vodi oddelek razvoja robotskih aplikacij na področju novih tehnologij in strojnem vidu v podjetju YASKAWA Ristro d.o.o.. Kot koordinator vertikale za robotiko sodeluje tudi v SRIP tovarne prihodnosti.

     
 

dr. Radmila Wollrab je po doktoratu iz Energy, Environmental and Chemical Engineering na Washington University v St. Louisu v ZDA je več kot 10 let delala kot Principal Engineer pri Celaneseju v Pasadeni v Teksasu, kjer je vodila razvoj in uvajanje novih in izboljšanih procesov in tehnologij.  Je avtorica več kot 60 patentov. Leta 2019 se je skupaj z družino preselila nazaj v Slovenijo in od takrat dela za Helios Resins, Kansai Helios. Po kratkem obdobju kot inženirka za raziskave in razvoj je prevzela mesto vodje projektov. Njeno zanimanje za trajnost jo je pripeljalo do tega, da je prevzela aktivno vlogo pri postavljanju in spodbujanju trajnostnih ciljev znotraj Helios Resins. V tej funkciji je vodila postopek pridobitve certifikata ISCC PLUS za poliestrske smole.

     
   

Peter Peršolja, v podjetju Titus zadolžen za področje Vodenje projektov ter Digitalizacija. Ima več kot dvajsetletne izkušnje na področju razvoja proizvodov, razvoja tehnologij in vpeljave digitalnih rešitev. Izhaja predvsem iz področja avtomobilske industrije in industrije široke potrošnje. V zadnjem obdobju deluje na področju pohištvene industrije. V svoji karieri je sodeloval z velikimi imeni avtomobilske industrije, kjer je pridobil izjemne izkušnje tudi na področju digitalizacije.